Strauss-Kahn verblijft in Manhattan

Dominique Strauss-Kahn, het voormalige hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), heeft zijn cel verruild voor een tijdelijk onderdak nabij de plek waar het World Trade Center ooit stond. De Fransman, die wordt verdacht van poging tot verkrachting van een kamermeisje in het hotel waar hij verbleef, wordt continu in de gaten gehouden door een bewaker en moet verplicht een elektronische enkelband dragen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Strauss-Kahn zijn intrek zou nemen in een luxe hotel in de wijk Upper East Side. Dit plan liep op niets uit, omdat 'media' hadden geprobeerd het gebouw binnen te komen, zei de advocaat van de oud-topman van het IMF.

Strauss-Kahn werd na het betalen van een borgsom van 1 miljoen dollar vrijgelaten, waarna hij zijn intrek nam in het appartementengebouw in het Financial District. De buitendeuren van het gebouw zijn uitgerust met camera's en alarmsystemen. "Dit is als tijdelijke oplossing bedoeld, voor enkele dagen, en in de tussentijd wordt gezocht naar een ander geschikt adres", zei rechter Michael Obus.

Om een eventuele vluchtpoging te voorkomen mag Strauss-Kahn zijn appartement niet verlaten. Als hij ander onderdak heeft gevonden mag hij alleen naar buiten voor de zittingen van zijn proces en voor gesprekken met zijn advocaten. Een datum voor het proces is nog niet geprikt.


Strauss-Kahn verblijft in Manhattan (Foto: Novum)