Scorsese en Von Trier maken documentaire

Martin Scorsese en Lars von Trier gaan samen de documentaire The Five Obstructions maken. De documentaire toont de moeilijkheden bij het maken van films en is een vervolg op de gelijknamige film van Von Trier uit 2003. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

In het origineel uit 2003 liet de Deen Von Trier zijn landgenoot Jørgen Leth diens korte film The Perfect Human (Det Perfekte Menneske) uit 1967 vijfmaal opnieuw maken, steeds met een andere beperking. Zo mocht bijvoorbeeld bij een versie geen enkel shot langer zijn dan twaalf seconden, moest een andere versie worden geschoten op de 'ergste plek ter wereld', en een derde moest een cartoonversie van het verhaal worden. Het eindproduct is niet alleen een documentaire over het maken van deze vijf korte films, maar bevat ook de vijf korte films zelf.

In de nieuwe versie van The Five Obstructions legt Von Trier zijn Amerikaanse collega Scorsese vijf nieuwe, nog onbekende, beperkingen op. Ook is nog niet bekend wat ditmaal het onderwerp wordt, naar alle waarschijnlijkheid zal het een scène zijn uit een film van Scorsese. De twee regisseurs houden vooralsnog de lippen stijf op elkaar. De opnames gaan volgend jaar van start.


Scorsese en Von Trier maken documentaire (Foto: Novum)