Scorsese werkt samen met Nederlandse producent

De Amerikaanse regisseur en producent Martin Scorsese gaat met het Nederlandse Waterland Film de Argentijnse film The Third Bank produceren. De film is geschreven en wordt geregisseerd door Scorsese's protegé Celina Murga. Dat maakte Waterland Film donderdag bekend.

De 68-jarige Scorsese was zodanig onder de indruk van de film Una Semana Solos van de Argentijnse Murga, dat hij haar uitnodigde zeven weken te komen kijken op de set van zijn film Shutter Island. Die film draaide vorig jaar in de Nederlandse bioscopen. Scorsese fungeert sindsdien als mentor van de 38-jarige filmmaakster en begeleidt haar onder meer met haar scenario's.

The Third Bank gaat over de jonge Nicolas wiens vader een dubbelleven leidt. Hij heeft vier kinderen met de moeder van Nicolas, maar is getrouwd met een andere vrouw met wie hij ook een kind heeft.

De opnames van de film beginnen in het najaar van 2011. De postproductie zal voor een groot deel in Nederland plaatsvinden. Waterland Film heeft onder meer de Belgische film Rundskop geproduceerd, maar is ook bekend van Nederlandse films als Nachtrit uit 2006 en het vorig jaar verschenen Shocking Blue.


Scorsese werkt samen met Nederlandse producent (Foto: Novum)