Pattinson blij met einde Twilight-saga

Robert Pattinson is opgelucht dat de opnames van de laatste Twilight-film, Breaking Dawn - Part 2, voorbij zijn. "De draaidagen duurden heel erg lang," zegt een opgewekte Pattinson tegen de Amerikaanse entertainmentzender E!

"We hebben acht maanden gewerkt en het was zwaar", zegt de 24-jarige acteur. "Tegen het einde was iedereen helemaal klaar met de film." Nadat alle scènes waren opgenomen, was er geen feestelijke afsluiting. "Dat was een anticlimax," vertelt Pattinson.

"Ik was 's avonds klaar met filmen en de volgende dag vloog ik naar Amerika voor de première van een andere film." De acteur heeft het over het drama Water for Elephants waarin hij te zien is naast Reese Witherspoon.

Pattinson heeft geen idee wat hij met zichzelf aanmoet nu de opnames van de vijfde Twilight-film achter de rug zijn. "Ik weet niet meer wie ik ben", grapt de Brit. "Ik begrijp nog steeds niet wat het inhoudt om niet iedere drie maanden een Twilight-film op te nemen."

The Twilight Saga: Breaking Dawn is in twee delen verfilmd en gaat over de liefde tussen de vampier Edward Cullen (Pattinson) en Bella Swan, gespeeld door Kristen Stewart. De laatste twee Twilight-films komen dit jaar en volgend jaar uit.


Robert Pattinson (Foto: Novum)