Adele schrijft muziekgeschiedenis in Engeland

Adele heeft muziekgeschiedenis geschreven in haar geboorteland Groot-Brittannië. Het tweede album van de 22-jarige zangeres voert al tien weken de Britse albumlijst aan, wat een record is. Dat heeft The Official Charts Company bekendgemaakt.

Het record was tot vorige week in handen van Madonna, die in 1990 negen weken op nummer één stond met het greatest hits-album The Immaculate Collection. Adeles debuutplaat 19 staat op de tweede plek in de Britse albumlijst. De twee albums van Adele stonden de afgelopen tijd vaker op de eerste en tweede plek van de hitlijst.

In de Britse singlelijst moet Adele wel een stapje terug doen. Haar nieuwste single Someone Like You, die in Ierland en Groot-Brittannië na Rolling in the Deep werd uitgebracht, moet plaatsmaken voor het nieuwe nummer van Jennifer Lopez.

Ook in Nederland is Adele inmiddels haar nummer 1-positie in de Single Top 100 kwijt. Set Fire to the Rain, dat in Nederland als tweede single werd uitgebracht, staat deze week op de tweede plek. Adeles vorige single Rolling in the Deep bekleedt de derde positie. Haar album 21 voert ook in Nederland de albumlijst aan, ze staat in totaal al negen weken aan kop.


Adele (Foto: Novum)