Jeremy Renner is de nieuwe Jason Bourne

Acteur Jeremy Renner lijkt de favoriet om de rol van Jason Bourne te spelen in The Bourne Legacy. De film is een spin-off van de originele trilogie, en wordt geregisseerd door Tony Gilroy (Michael Clayton, Duplicity).

Naar verluidt was Oscar Isaac de eerste keuze voor Tony Gilroy, maar studio Universal Pictures was het daar niet mee eens. Naast Renner waren er meer acteurs geïnteresseerd in de rol van Jason Bourne. Namen als Luke Evans, Joel Edgerton, Dominic Cooper, Garrett Hedlund, Shia LaBeouf en Taylor Kitsch lijken nu achter het net te vissen.

In 2010 kreeg Jeremy Renner voor zijn rol in de Oscarwinnende film The Hurt Locker een Oscarnominatie voor beste acteur. Sindsdien is zijn agenda volledig gevuld. Zo zal hij in 2011 te zien zijn naast Tom Cruise in Mission: Impossible - Ghost Protocol. Ook heeft hij de rol van Hansel in Hansel and Gretel: Witch Hunters. Op dit moment werkt hij aan de verfilming van de superheldenfilm The Avengers. Daarin speelt hij Clint Barton, die beter bekend is als Hawkeye.

Renner
Jeremy Renner binnenkort te zien als Jason Bourne