Positieve reacties op nieuwe Green Lantern beelden

Green Lantern wordt wel bestempeld als een van de grote comic-verfilmingen van dit jaar. Waar Thor en Captain America twee grote namen zijn uit de Marvel-stal, is Green Lantern een van de grotere helden van concurrent DC. Dit weekend vindt in San Francisco de comic-conventie WonderCon plaats, waar een panel voor de eerste Green Lantern film positieve reacties opleverde.

De film kreeg voor het eerst grote aandacht door een cover van tijdschrift Entertainment Weekly in de zomer van 2010. Hierop was Ryan Reynolds te zien als de titelheld in zijn uniform. De reacties hierop waren wisselend, maar voornamelijk niet enthousiast. Ook de enkele maanden later volgende trailer temperde het enthousiasme over de film enigszins.

Mark Strong, die in de film de rol van Sinestro speelt, reageerde hier onlangs op in het april-issue van Empire Magazine. Volgens hem is de golf van kritiek die over de trailer heen kwam begrijpelijk, maar was het materiaal niet representatief voor de film. "Het was slechts bedoeld als een voorproefje," verklaart hij. Bij begrijpt de reacties wel: "Als je niet levert wat [de fans] verwachten, voelen ze zich een beetje bekocht."

Een herkansing van de trailer uit november volgde dit weekend op WonderCon. Warner Brothers maakte van de gelegenheid gebruik wat meer beelden te laten zien, nu de film wat verder in het productieproces is. De beelden, die nog online moeten lekken, zijn kritisch bekeken door comic-sites en positief ontvangen.

"Het eerste dat je moet weten," zo schrijft Comic Book Resources, "is 'stop met bezorgd zijn'." De site beschrijft de beelden die zijn vertoond, waaronder scènes waarin Reynolds' personage Hal Jordan de groene ring in handen krijgt en naar een buitenaardse wereld wordt gevlogen. Ook enkele aliens komen in beeld, waaronder Tomar-Re, met de stem van Geoffrey Rush.

De scènes worden beschreven als 'jokey' als het om enkele lichte scènes van Reynolds' personage gaat, met 'geweldige visual effects' in de grotere actiescènes. Volgens IGN zijn de beelden 'very cool' en is het gevoel dat je eraan overhoudt "veel enthousiaster dan je tot nu toe was". Comic Book Resources voegt eraan toe dat de twijfels die bestonden naar aanleiding van de eerdere trailer ongegrond blijken. Het WonderCon-panel was een "krachtig verkooppraatje voor de fans."

Naast de beelden werd ook een trailer vertoond die in de Verenigde Staten geplanned staat voor vertoning bij voorstellingen van Thor, die daar begin mei gaat draaien. Green Lantern verschijnt zelf halverwege juni in de bioscopen.

Update 20:42
Comic Book Resources heeft inmiddels een selectie van vier minuten, vrijgegeven door Warner Brothers: