Twintig mille voor gouden tip coffeeshopmoord

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 20.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de fatale schietpartij bij een coffeeshop in Den Bosch. Daar werd vorig jaar januari de 38-jarige Quincy Marcune doodgeschoten voor de coffeeshop op de Oude Engelenseweg.

Het onderzoek zit nu vast, meldt vrijdag de Brabantse politie, die de indruk heeft dat er mensen zijn die weten wie er heeft geschoten en waarom.

Maandag en dinsdag wordt in de tv-programma's Opsporing Verzocht en Bureau Brabant aandacht besteed aan het onderzoek naar de dood van de Bosschenaar. De politie wil graag in contact komen met getuigen die informatie hebben over mogelijke betrokkenen.

Drie dagen na de schietpartij werd een 29-jarige Bosschenaar in Parijs aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Later werden nog twee mensen aangehouden. De drie werden in de maanden daarna vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten in de zaak.

Het slachtoffer is geboren op Curaçao. Het onderzoeksteam is van plan om ook daar via kranten en televisie aandacht aan het onderzoek besteden.