Drie Nederlanders in Major League Baseball

Het nieuwe seizoen in de Major League Baseball is weer van start en voorlopig zullen drie Nederlanders hun opwachting gaan maken. Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jair Jurrjens (Atlanta Braves) en Andruw Jones (New York Yankees) zullen in de Verenigde Staten op het hoogste niveau honkbal spelen.

Rick van den Hurk hoopte via de Spring Training ook in de MLB te mogen uitkomen, maar hij is door zijn club Baltimore Orioles terugverwezen naar het Triple A-team Norfolk Tides dat uitkomt in de Minor League Baseball. De werper krijgt hulp van oud-honkballer Bert Blyleven om zijn niveau te verbeteren. "Ik praat met hem en hoop dat hij oog blijft houden voor de positieve dingen als het wat minder gaat. Hij heeft dit jaar tot nu toe te veel vier wijd gegooid," zei Blyleven.

Van den Hurk komt in de Minor League Rogearvin Bernadina van de Washington Nationals tegen. De buitenvelder moet nu spelen voor Syracuse nadat hij zijn plaats af heeft moeten staan aan Laynce Nix. In totaal probeerden veertien Nederlanders via de Spring Training een plaats in de MLB te bemachtigen.