'Broekhof na dit seizoen naar Roda JC'

Roda JC heeft zich volgens De Limburger versterkt met De Graafschap-verdediger Leon Broekhof. De 22-jarige mandekker vertrekt transfervrij naar het Parkstad Limburg Stadion.

Bij Roda JC wordt komende zomer een grote schoonmaak gehouden. Vijf spelers vertrekken na dit seizoen uit Limburg. Daaronder bevinden zich centrale verdediger Eric Addo en Pa Modou Kah. Met de komst van Broekhof zou Roda een vervanger in huis hebben voor het centrum van de defensie.

Broekhof tekent een contract voor twee jaar bij Roda. De Limburgers hebben daarna een optie om de verdediger uit Brummen voor nog twee seizoenen vast te leggen. Broekhof brakt dit seizoen door als basisspeler bij De Graafschap. Hij speelde tot nu toe dertien competitieduels.

Broekhof werd bij het grote publiek bekend toen hij eerder dit seizoen de winnende treffer maakte voor De Graafschap op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. Vorig seizoen moest hij in de Jupiler League vooral genoegen nemen met een reserverol. Broekhof werd opgeleid bij Vitesse.