Koreaanse game-uitgever schenkt miljoenen aan Japan

De Koreaanse game-uitgever NCSoft heeft omgerekend 4,5 miljoen euro geschonken aan het Japanse Rode Kruis. Dat schrijft de Koreaanse krant Yonhap News. Het is de grootste schenking uit het Zuid-Koreaanse bedrijfsleven tot nu toe naar aanleiding van de aardbeving en tsunami in Japan.

NCSoft is vooral succesvol als uitgever van grote online spellen voor de PC. Het spelen van zogenaamde massively multiplayer online-games is zeer populair in landen als Vietnam, Zuid-Korea en China. In Japan is gamen op de PC aanzienlijk minder populair.

Verschillende gamebedrijven hebben geld gedoneerd aan het Rode Kruis om de slachtoffers van de aardbevingen en de tsunami te helpen. Zo hebben de Japanse gamegiganten Nintendo en Sony ieder omgerekend 2,7 miljoen euro geschonken.

Daarnaast houden spelletjesmakers rekening met de games die zij op de markt brengen. Zo is de release van games waar natuurrampen een rol in spelen opgeschort. Het racespel Motorstorm Apocalypse voor de Playstation 3 is samen met Yakuza to the End voor onbekende tijd uitgesteld. Daarnaast heeft gamestudio Irem bekendgemaakt dat Disaster Report 4, een spel dat draait om het ontsnappen uit een door een aardbeving verwoest Tokyo, niet meer op de markt wordt gebracht.