Makelele: "Mourinho is gemeen"

Paris Saint Germain-middenvelder Claude Makelele heeft een boekje open gedaan over zijn voormalig trainer Jose Mourinho. De Fransman zegt tegen El Confidencial dat Mourinho niet zo'n goed motivator is voor al zijn spelers. "Het is een goede coach, een echte winnaar. Het punt is echter als je er naast staat, dat hij dan niet meer naar je omkijkt."

"Mourinho houdt zijn spelers buiten schot, maar niet omdat hij ze wil beschermen. Hij doet dat omdat hij zelf alle eer wilt opstrijken", vervolgt Makelele zijn verhaal. "Hij vergeet dat zijn spelers belagnrijk zijn. Niemand binnen de selectie mag belangrijker zijn dan Mourinho", volgens de middenvelder. "Hij is ambitieus, maar ook erg gemeen."

Makelele en Mourinho werkten samen bij Chelsea, toen de Portugees in de zomer van 2004 neerstreek bij de Londenaren. The Special One was meteen succesvol; in 2005 en 2006 wisten The Blues beslag te leggen op de landstitel. Het gewenste succes in de Champions League bleef echter uit, waarna Mourinho in 2007 zijn congé kreeg.