Boussoufa kan naar Terek Grozny

Terek Grozny, de club van trainer Ruud Gullit, informeerde recentelijk bij Anderlecht naar Mbark Boussoufa. De Belgen zijn bereid Boussoufa te laten gaan, mits er een waanzinnig bedrag op tafel komt.

"Als de Russen een waanzinnig bedrag op tafel leggen, kan het tot een transfer komen", vertelt algemeen directeur Herman van Holsbeeck zondaag aan De Standaard. Terek had in eerste instantie interesse in Zvjezdan Missimovic. De middenvelder van Galatasaray koos echter voor Dynamo Moskou.

Dat bracht het bestuur bij Boussoufa. "Terek heeft inderdaad geïnformeerd", zegt Van Holsbeeck. "Maar ze horen in heel Europa naar interessante spelers. Op dit moment is er nog niets concreets. Het contact verliep telefonisch of via makelaars. Ik ontmoette de mensen van de club nog niet."

De club van Gullit zou een transfersom van tien miljoen euro in gedachten hebben en zou Boussoufa zelf een jaarloon tot vier miljoen euro willen geven. "In een transfer moeten drie partijen het eens raken", benadrukt Van Holsbeeck. "Maar als Boussoufa daar een veelvoud kan verdienen van hier, dan heeft het geen zin om hem te willen houden. Als je een speler tegen zijn zin houdt, dan heb je een bijkomend probleem."

Bovendien verlopen de onderhandelingen tussen Anderlecht en Boussoufa over een nieuw contract stroef. Een tussentijdse verkoop is financieel dus erg aantrekkelijk voor de Belgische club.