Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 9

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.


In de Championship verloor Leicester City midweeks met 2-0 bij Cardiff City. Bij Leicester speelde Patrick van Aanholt en Jeffrey Bruma de gehele wedstrijd mee. Met Dorus de Vries onder de lat won Swansea City afgelopen week met 0-1 uit bij Coventry City. Stephen Dobbie scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Kemy Agustien kwam bij Swansea vlak voor tijd als invaller op het veld terwijl Cedric van der Gun op de bank zat.

Leicester City speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Coventry City. Patrick van Aanholt en Jeffrey Bruma speelden net als midweeks de gehele wedstrijd mee. Leicester bezet in de Championship de zevende plaats met 52 punten uit 34 wedstrijden. Middlesbrough, met Marvin Emnes in de basis, ging afgelopen weekend met 0-3 onderuit thuis tegen koploper Queens Park Rangers. Middlesbrough staat 20e met 36 punten uit 32 duels. Swansea City versloeg afgelopen weekend Leeds United thuis met 3-0. Scott Sinclair scoorde tweemaal. Dorus de Vries verdedigde bij Swansea het doel terwijl Kemy Agustien het gehele duel op de bank bleef zitten.


Jeffrey Bruma kopt namens Leicester op het doel van Cardiff (WikiCommons/JonCandy)

In de League 1 won Brentford, met Pim Balkestein op de bank, midweeks met 2-1 van Tranmere Rovers. Vlak voor tijd maakte Leon Legge de winnende treffer. Timothy Cathalina bleef bij Tranmere ook de gehele wedstrijd op de bank zitten. Plymouth Argyle ging met 4-0 onderuit bij koploper Brighton & Hove Albion. Marcel Seip speelde bij de verliezers de gehele wedstrijd mee.

Afgelopen weekend won Brentford thuis met 1-0 van Bristol Rovers. Gary Alexander maakte de enige treffer voor Brentford, waar Pim Balkestein inviel. Brentford bezet de veertiende plaats met 42 punten uit 31 wedstrijden. Plymouth Argyle herstelde zich van het verlies midweeks. Met Marcel Seip op de bank werd met 2-1 gewonnen van de nummer tien Colchester United. Yannick Bolasie scoorde de winnende treffer. Plymouth blijft echter wel de nummer laatst met 26 punten uit 33 wedstrijden. Tranmere Rovers verloor thuis met 0-1 van Yeovil Town. Oli Johnson scoorde de enige treffer. Tranmere, waar Timothy Cathalina net als midweeks op de bank bleef, staat inmiddels 18e met 37 punten uit 31 wedstrijden.


Hamilton blijft in Schotland de nummer laatst. Midweeks werd er met 1-0 verloren bij Aberdeen. Christopher Maguire was verantwoordelijk voor de enige treffer. Nigel Hasselbaink kwam in de tweede helft als invaller op het veld. Met Timothy van der Meulen in de basis speelde Dundee United  met 0-0 gelijk tegen St. Johnstone.

Afgelopen weekend speelde Hamilton en Dundee United met 1-1 gelijk. Nigel Hasselbaink bleef bij Hamilton op de bank terwijl Timothy van der Meulen bij Dundee in de basis begon. Dundee staat zevende met 31 punten uit 24 wedstrijden, Hamilton bezet de laatste plek in Schotland met 15 punten uit 26 duels.


Adelaide United kan geen Australisch landskampioen meer worden. De ploeg van trainer Rini Coolen verloor afgelopen weekend de zogenoemde kwalificatiefinale van Gold Coast United met 2-3. Aan de kant van Adelaide begonnen Sergio van Dijk en Andwélé Slory beiden in de basis. Slory werd kort voor rust naar de kant gehaald. Van Dijk benutte na een klein uur spelen een strafschop. Bas van den Brink kon bij Gold Coast United op een basisplaats rekenen. De verdediger werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Zij nemen het nu in de laatste kwalificatiefinale op tegen Central Coast Mariners, de ploeg waar Patrick Zwaanswijk onder contract staat. De winnaar van deze partij strijdt over twee weken tegen Brisbane Roar om het Australische landskampioenschap.


Bas van den Brink kan nog landskampioen worden met ziijn ploeg (WikiCommons/Camw)

 


Met Roel Brouwers op de bank verloor Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga met 2-1 van VfL Wolfsburg. Diego maakte de twee treffers voor Wolsburg. Borussia Mönchengladbach blijft door de nederlaag op de laatste plaats staan met 19 punten uit 24 wedstrijden.

In de 2. Bundesliga verloor Union Berlin met 0-1 van 1860 München. De enige treffer werd twee minuten voor tijd gemaakt door Kevin Volland. Santi Kolk speelde bij de verliezende ploeg de gehele wedstrijd mee. Union bezet de twaalfde plek en heeft 29 punten uit 24 duels. Energie Cottbus versloeg afgelopen weekend thuis FSV Frankfurt met 2-1. Vlak voor tijd maakte Nils Petersen de winnende treffer. Jules Reimerink kwam bij Energie, de nummer zeven, tien minuten voor het einde als invaller op het veld. Koploper Hertha BSC, met Maikel Aerts in het doel, maakte geen fout. Uit bij Alemannia Aachen werd met 0-5 gewonnen.

Met Paul Verhaegh, Gibril Sankoh en Kees Kwakman in de basis won FC Augsburg afgelopen weekend met 2-1 van Erzgebirge Aue. Augsburg staat in de 2. Bundesliga tweede en heeft twee punten achterstand op koploper Hertha BSC.


In Oostenrijk won Austria Wien met 0-4 vrij eenvoudig bij Lask Linz. Nacer Barazite stond bij Austria in de basis en zorgde voor de 0-2. Austria gaat in Oostenrijk aan de leiding met 41 punten uit 22 wedstrijden, één punt meer dan de nummer twee Sturm Graz.


Xamax Neuchâtel verloor in Zwitserland met 3-2 bij BSC Young Boys. De winnende treffer werd gemaakt door Henry Bienvenu N'Tsama. Sander Keller speelde bij Xamax het gehele duel mee. Xamax staat zevende met 22 punten uit evenveel duels. Met Michael Dingsdag in de basis won FC Sion afgelopen weekend met 2-0 van Grasshoppers dankzij treffers van Dragan Mrda en Abdoul Karim Yoda. Sion staat vijfde met 33 punten uit 22 wedstrijden.


AEK Larnaca heeft afgelopen weekend in Cyprus de punten moeten delen met Ermis Aradippou. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Aan de kant van Larnaca konden de Nederlanders Kevin Hofland, Danny Schenkel, Edwin Linssen en Gregoor van Dijk weer op een basisplaats rekenen. Door de puntendeling blijft de ploeg derde staan. Drie punten daarachter neemt Anorthosis Famagusta nog altijd de vierde plaats in. Zij konden echter niet profiteren van het puntverlies van Larnaca. De wedstrijd tegen nummer twee Omonia Nicosia eindigde ook in 0-0. Jeffrey Leiwakabessy, Civard Sprockel en Jurgen Colin speelden de gehele wedstrijd mee in de verdediging van Anorthosis. AEL Limassol heeft onder leiding van trainer Raymond Atteveld voor het eerst in vier duels weer weten te winnen. Met Mike Zonneveld en Nicky Hofs in de basis won de ploeg met 2-1 van Ethnikos Ahnas. Limassol steeg door de winst naar de achtste plaats.


De fans van Levski hadden weinig reden tot juichen

 

Levski Sofia is de hervatting van de Bulgaarse competitie niet goed begonnen. In eigen huis werd met 1-3 verloren van stadsgenoot CSKA Sofia. Serginho Greene en Dustley Mulder speelden beiden de gehele wedstrijd mee aan de kant van Levski. Door de nederlaag zag nummer twee Levski koploper Litex Lovech uitlopen naar een voorsprong van acht punten. Volgende week staat er weer een stadsderby op het programma. Dan mag de ploeg op bezoek bij nummer drie Lokomotiv Sofia.


Ook in Polen werd er sinds lange tijd weer gevoetbald met meteen een Nederlands ondersonsje op het programma. Arka Gdynia, met Marciano Bruma de gehele wedstrijd in de basis, trof het Wisla Krakow van trainer Robert Maaskant. Hij gunde Kew Jaliens een basisplaats en hij speelde de ook de hele wedstrijd mee. Wisla won nipt met 0-1 door een doelpunt in de laatste minuut. Met deze drie punten voerde de ploeg van Maaskant de druk op koploper Jagiellonia Bialystok. Beide ploegen hebben weliswaar dertig punten, maar de lijstaanvoerder heeft nog een duel tegoed.


AC Monza heeft voor de vierde maal op rij niet weten te winnen. Ditmaal werd op bezoek bij het laaggeklasseerde Pavia met 1-0 verloren. Sander Westerveld verdedigde de gehele wedstrijd het doel van Monza. Ook Stefano Seedorf kon wederom rekenen op een basisplaats, maar hij werd na een uur spelen gewisseld. Monza blijft door het verlies op de zeventiende en voorlaatste plaats staan, met evenveel punten als hekkensluiter Paganese. Het verschil met nummer zestien Pergocrema is inmiddels opgelopen naar zeven punten.


Qäbälä heeft in de competitie van Azerbeidzjan opnieuw niet gewonnen. Ditmaal werd in eigen huis met 0-0 gelijkspeeld tegen Ganja. Steve Olfers deed de gehele wedstrijd mee in de verdediging van Qäbälä. De ploeg staat op dit moment op een teleurstellende zevende plaats.


John Verhoek heeft weer wat speelminuten gemaakt voor zijn ploeg Stade Rennes. Hij mocht vijf minuten voor tijd invallen in het met 2-0 gewonnen duel met RC Lens. Stade Rennes kwam daardoor in punten gelijk met koploper Lille OSC, dat zelf tegen Olympique Lyon niet verder kwam dan 1-1.


Real Mallorca, met Jonathan de Guzmán in de basis, heeft in eigen huis niet voor een stuntje kunnen zorgen tegen FC Barcelona. De ploeg verloor met 0-3. De Guzmán werd een kwartier voor tijd gewisseld. Mallorca staat na dit weekend op de elfde plaats. Real Sociedad heeft afgelopen zaterdag een flinke nederlaag moeten slikken. Espanyol won in eigen huis met 4-1 van de nummer negen van de Primera División. Jeffrey Sarpong viel een kwartier voor tijd in, maar kon niet voorkomen dat Espanyol in de slotfase nog tweemaal scoorde.

Discussieer hier verder over de Nederlandse voetballers in het buitenland!