Schorsing dreigt voor Toivonen

De kans is groot dat de aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) een vooronderzoek naar Ola Toivonen start. De aanvaller van PSV deelde vanmiddag, tijdens het duel tegen Ajax (0-0), namelijk een elleboogstoot uit aan Jan Vertonghen.

Na afloop van het duel tussen PSV en Ajax concludeerde ook de arbiter van dienst, Eric Braamhaar, dat hij Toivonen de rode kaart had moeten geven. "Dit is een duidelijke elleboogstoot," verklaarde de leidsman. "Na het zien van de beelden kan ik alleen maar zeggen dat dit een rode kaart had moeten zijn. Dit is werk voor de aanklager."

Toivonen was zich van geen kwaad bewust en reageerde aangeslagen op de uitlatingen van Braamhaar. "Ik ben geschokt," liet de Zweed, die vorige week ook al negatief in het nieuws kwam, weten. "Wat er gebeurde? Ik probeerde gewoon zo hoog mogelijk te springen."

Vorige week provoceerde Toivonen zijn directe tegenstander Nemanja Gudelj tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda (4-1), waardoor hij nu de schijn tegen heeft. De Zweedse aanvaller bleef een aantal seconden op de voet van de verdediger staan. Deze liet dat niet op zich zitten en duwde de speler van PSV omver, waardoor de voetballer van de Brabanders een gele kaart kreeg.

Deze prent bleek uiteindelijk fataal te zijn. Later in de wedstrijd kreeg Gudelj opnieuw geel, omdat hij Toivonen onderuit haalde. De Zweed ging met veel theater naar de grond en rolde een paar keer over de grond. Gudelj kreeg vervolgens zijn tweede gele prent en kon gaan douchen.

De verwachting is in elk geval dat het voor Toivonen deze keer niet met een sisser zal aflopen.