[WvdW] Uitslag PSV - Ajax

Het duel tussen PSV en Ajax, dat vanmiddag werd gespeeld, is uiteindelijk in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. De wedstrijd tussen beide voetbalgrootmachten leefde in de tweede helft pas echt op, maar dit had leverde uiteindelijk geen goals op.

PSV was in het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en creëerde via Ola Toivonen de eerste kans van de wedstrijd. Ajax zette daar mogelijkheden van Mounir El Hamdaoui en Christian Eriksen tegenover. In het vervolg kabbelde de westrijd een beetje voort, waarna Jan Vertonghen uiteindelijk het dichtst bij de openingstreffer was. De Belg kopte de bal echter tegen Mounir El Hamdaoui aan, waardoor de kans om zeep werd geholpen.

Na een half uur leefde de wedstrijd op door kansen voor Toivonen en Balász Dzsudzsák, maar Maarten Stekelenburg hield zijn hoofd koel en voorkwam de openingstreffer voor PSV. In de slotfase van het eerste bedrijf kwam Ajax steeds meer op de helft van PSV en slaagde erin om wat kleine mogelijkheden te creëren. Gescoord werd er echter nog niet, waardoor beide ploegen zonder doelpunten gingen rusten.

In de tweede helft was een stuk meer te beleven. Zo waren er voor beide ploegen voldoende kansen. Jeremain Lens, Balász Dzsudzsák en invaller Genero Zeefuik kregen goede mogelijkheden op een doelpunt voor de thuisploeg. Aan de zijde van Ajax waren onder meer Siem de Jong en Christian Eriksen dicht bij een goal.

Toivonen liet zich in het tweede bedrijf overigens weer negatief gelden door zijn elleboog in het gezicht van Jan Vertonghen te planten. De verdediger ging vervolgens naar de grond, waar arbiter Braamhaar de actie van de Zweed onbestraft liet.

In de slotfase gebeurde er uiteindelijk nog erg veel, maar beide ploegen slaagden er niet meer in om een doelpunt te maken. Hierdoor eindigde ook de tweede wedstrijd tussen PSV en Ajax in een doelpuntloos gelijkspel. Eerder dit seizoen stond de brilstand al in de Amsterdam ArenA op het scorebord.

Lees het live-verslag van deze wedstrijd hier!


 

PSV

0 - 0

AFC Ajax

 
 Gele kaart: Engelaar, Manolev (PSV), Vertonghen, Ebecilio, Alderweireld (AFC Ajax)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Hutchinson
Toivonen
Engelaar
Lens
Berg (Zeefuik/83)
Dzsudzsák
  Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Jong
Eriksen
Enoh (Lindgren/76)
Sulejmani
El Hamdaoui (De Zeeuw/86)
Ebecilio