Rutten: "Dubbel gevoel"

Fred Rutten zag PSV vanmiddag gelijk spelen tegen Ajax (0-0). Toch zat de trainer van de Eindhovenaren na afloop van de wedstrijd met een dubbel gevoel bij de persconferentie.

"Ik ben ontevreden. Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld, waarbij Stekelenburg Ajax in de wedstrijd houdt. We kregen de meeste kansen, maar zijn daarin gestopt door een uitstekende keeper," begon Rutten de persbijeenkomst.

Maarten Stekelenburg, keeper van de Amsterdammers, was een aantal keer erg belangrijk voor zijn club en hield zijn ploeg door enkele fraaie reddingen op de been. "Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld, waarbij Stekelenburg Ajax in de wedstrijd houdt. We hebben vroeg druk gezet, waardoor zij niet vanuit hun favoriete opbouw het spel konden gaan maken. Wij creëerden kansen voor Toivonen en Dzsudzsák, Ajax kreeg voor rust niet echt grote kansen," aldus Rutten.

Na de pauze kreeg Ajax wat meer grip op de wedstrijd, waardoor het voor de neutrale supporter een leuke wedstrijd was. Beide ploegen kregen voldoende kansen om de score open te breken. Toch baalde Rutten van het feit dat PSV niet scoorde. "Wij waren de bovenliggende partij, maar zijn in kansenverhouding gestopt door een uitstekende keeper."