Drukte door terugkerende wintersporters

Veel vakantiegangers die terugkeren van de wintersport zijn zaterdag in forse files in het buitenland beland. In Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk was het erg druk op de wegen vanaf de wintersportgebieden. Het hoogtepunt is inmiddels voorbij, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Met name tussen 10.00 en 14.00 uur stonden er veel files. Het hoogtepunt lag rond het middaguur. "Wat je ziet is dat mensen rond 09.00 uur massaal hun hotel verlaten en de weg opgaan. En dan komen ze in files terecht."

De grootste groep Nederlanders komt dit weekend terug van de wintersport. Zij hadden de afgelopen week vakantie. Een kleiner deel van het land heeft aankomende week vakantie. De wintersporters die zaterdag naar het zuiden vertrokken kwamen eveneens in files terecht.

In Frankrijk was het op de A43 tussen Chambéry en Lyon druk. In Duitsland stonden er met name zaterdagochtend op de A3 veel files. Inmiddels staat er alleen op de A8 nog behoorlijk wat verkeer vast. In Oostenrijk was het het drukst op de B179. De files stonden in beide richtingen, vanwege zowel vertrekkende als aankomende wintersporters.