Thief 4 sluipt dichterbij

Er is een screenshot van een scherm met daarop Thief 4 op het internet verschenen. De afbeelding toont een karakter, waarvan aangenomen wordt dat het de hoofdrolspeler Garrett met pijl en boog is. Ook is er te zien dat het spel getoond wordt in third-person, in tegenstelling tot de eerdere delen.

Op de achtergrond van dit personage is een groot gebouw met tal van uitstekende richels te zien. Dat we dus à la Assassin's Creed gaan klimmen is goed mogelijk. Thief 4 is al in mei 2009 door Eidos Montreal aangekondigd. Toen gaven ze al toe dat het spel het slechtstbewaarde geheim van de spelindustrie was.

Voor de mensen die Thief niet kennen: Thief is een stealth-reeks dat zich afspeelt in de late Middeleeuwen, waarin je in de rol van Garrett zo sneaky mogelijk je doelen moet bereiken. Het is dus juist de bedoeling gevechten te mijden. Dit kun je doen door langs bewakers te sluipen of door speciale pijlen te gebruiken. Een waterpijl kon je bijvoorbeeld gebruiken om kaarsen uit te laten gaan, zodat er geen schaduw van je te zien was. Eerdere delen maakten goed gebruik van geluidseffecten. Niet alleen kon je horen of er mensen in de buurt waren, ook zelf moest je zo stil mogelijk zijn, zodat anderen je niet opmerkten.

Hopelijk gaan we volgende week meer zien en te horen over deze game, want er wordt verwacht dat Eidos op de GDC-conferentie meer bekendmaakt.

Thief 4