Rutten: "Individuele kwaliteit kan de doorslag geven"

Op overtuigende wijze plaatste PSV zich gisteren voor de achtste finales van de Europa League. OSC Lille werd op eigen veld met 3-1 verslagen. Een dag later blikt trainer Fred Rutten kort terug en kijkt hij uit naar zondag.

Na een 2-2 gelijkspel in Frankrijk volgde een 3-1 overwinning in het Philips Stadion. "Opluchting is een groot woord, maar we zijn blij met de overwinning en met de manier van spelen", zegt Rutten daags na de zege op Lille op de clubwebsite van PSV. "We zijn tevreden met de manier waarop we deze tegenstander hebben uitgeschakeld. We zijn blij dat we een ronde verder zijn en tegen een heel mooie tegenstander gaan spelen."

Voor de dubbele ontmoeting met het Schotse Glasgow Rangers staat eerst de belangrijke wedstrijd tegen Ajax op het programma. Van een vergrootte druk wil de trainer niets weten. "Net zoveel als anders. Voor ons is het een mooie wedstrijd, voor de tegenstander ook. Wij spelen thuis, we willen de afstand vergroten. Het zijn twee teams met verschillende kwaliteiten. Individuele kwaliteit kan de doorslag geven. We gaan voor de winst natuurlijk, we kunnen goede zaken doen."

Rutten gaat zondag voor drie punten. "Dat willen wij, dat wil het publiek, daar moeten we voor gaan. Er zit vertrouwen in onze ploeg. Onze tegenstander wil ook voor de winst komen. Hoewel ik denk dat ze niet op een manier gaan spelen dat ze de poort opengooien. Ik kan het alleen maar toejuichen als ze hierheen komen en aanvallen, maar dat zullen ze denk ik niet doen. Wij hebben het thuisvoordeel, dat is groot."