NAC Breda wil Karelse aan het roer

NAC Breda voert voor volgend seizoen gesprekken met John Karelse over de functie van hoofdtrainer. Het clubicoon deelt die verantwoordelijkheid sinds het vertrek van Robert Maaskant in augustus naar Wisla Kraków met Gert Aandewiel. Laatstgenoemde doet een stapje terug en wordt assistent. Dit meldt technisch directeur Jeffrey van As vandaag aan Novum Nieuws.

"Het is altijd de bedoeling geweest dat we terug zouden keren naar de situatie met één trainer. Eind februari zouden we duidelijkheid verschaffen," zegt Van As. "Ik heb een positief eerste gesprek gevoerd met Karelse, wiens contract na dit seizoen afloopt. Aandewiel ligt vast tot 2012 en keert terug naar zijn oorspronkelijke functie, die van assistent."

Karelse was nooit eerder hoofdtrainer in het betaald voetbal. Hij debuteerde op zestienjarige leeftijd in het eerste van NAC en verdedigde het Brabantse doel dertien seizoenen lang. In 1999 vertok hij naar het Newcastle United van Ruud Gullit, waar hij nooit basiskracht werd. De geboren Zeeuw eindigde zijn loopbaan in 2004 bij eerstedivisionist AGOVV.