Gezochte Nederlander op Tenerife gepakt

De Spaanse politie heeft maandagavond op Tenerife een 29-jarige Nederlandse drugshandelaar aangehouden die door Groot-Brittannië werd gezocht. Hij stond op een lijst van de tien meest gezochte misdadigers in Spanje. Dat meldt de Spaanse politie dinsdag. De Nederlander wordt verdacht van het smokkelen van coke en heroïne.

Everardus W. zou verantwoordelijk zijn voor een drugstransport van honderd kilo cocaïne en heroïne in juli 2009. Destijds werd in Dover een vrachtwagenchauffeur, die voor W. werkte, aangehouden, nadat de drugs in metalen buizen was gevonden.

In november werd in Dover weer een vrachtwagen van het bedrijf van W. onderschept. Ditmaal werd er niks gevonden. De Nederlandse politie vond in mei in de tuin van het huis van W. in het Noord-Brabantse Dussen metalen buizen waarin de drugs verstopt konden worden.

De man werd maandag aangehouden in de stad Puerto de la Cruz op het Canarische eiland, nadat de Britse autoriteiten en de organisatie Crimestoppers enkele uren daarvoor de lijst met de tien meest gezochte misdadigers hadden uitgegeven. Tegen W. liep een Europees aanhoudingsbevel.