Gudelj: "Toivonen provoceerde me"

Nemanja Gudelj hield een wrange nasmaak aan het duel tegen PSV (4-1) over. De verdediger van NAC Breda kreeg na vijftien minuten al een rode kaart, nadat hij zijn tweede gele prent van arbiter Ben Haverkort had ontvangen.

De aanstichter van het leed was Ola Toivonen, die van mening was dat Gudelj beide kaarten verdiende. "Die Toivonen provoceerde me", liet de verdediger na afloop weten. "Eerst ging hij extra lang op mijn voet staan. Daarom gaf ik hem een klein duwtje, dat was misschien niet zo slim. Hij viel vervolgens overdreven achterover. Bij die tweede kaart maakte ik inderdaad een kleine overtreding, maar die leek me slechts een waarschuwing waard. De scheidsrechter geeft echter meteen mijn tweede gele kaart."

Toivonen was echter van mening dat hij niets fout had gedaan. "Op zijn voet staan? Wie? Ik? Ik weet het niet precies. Zijn reactie was in ieder geval niet goed", aldus de Zweed. Op de tv-beelden is overigens duidelijk te zien dat de aanvaller van PSV op de voet van Gudelj blijft staan, maar toen was het leed voor NAC Breda al geschied.