[EL] Uitslag Rubin Kazan - FC Twente

FC Twente heeft onder protest de heenwedstrijd in de tweede ronde van de Europa League tegen Rubin Kazan gewonnen. Met temperaturen van onder de -15 graden werd het in Moskou 0-2 voor de tukkers.

Kazan begon wat beter aan de wedstrijd dan de tukkers. De eerste echte mogelijkheid had Rubin in de negende minuut. De kopbal van Natcho werd echter gepakt door Michailov. Kazan leek een stuk beter om te kunnen gaan met de ijzige temperaturen. Ook had Twente veel moeite om de bal binnen de ploeg te houden. In de 41e minuut leek Kazan op 1-0 te komen via Gökdeniz maar Theo Janssen wist door goed te verdedigen de bal voor het doel weg te schoppen. Ondanks dat Kazan de sterkere ploeg bleef, was de ruststand 0-0.

De twee ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft in Moskou waar het kwik inmiddels -20 graden bedroeg. Kazan kreeg gelijk een grote kans maar de kopbal was te zacht. FC Twente had net als in de eerste helft veel moeite om de bal binnen de ploeg te houden. Theo Janssen had een kansje na een goede voorzet van Chadli maar zijn schot ging naast het doel van de tegenstander. Rosales was in de 20e minuut dicht bij een openingstreffer maar het schot van de speler van FC Twente ging net naast. De tukkers kwamen daarna beter in de wedstrijd. Zo werd een kans van Ruiz geblokt. FC Twente kwam niet lang daarna toch op voorsprong via Luuk de Jong. Janssen zette voor en De Jong kopte de bal in het doel. Kazan probeerde nog aan te zetten voor de gelijkmaker, maar de aanvallen waren te onnauwkeurig. Vlak voor tijd werd het 0-2. Uit de rebound na een inzet van De Jong besliste Wisgerhof de wedstrijd.

Volgende week donderdag is de return in Enschede.