Van Marwijk: "Dortmund wordt kampioen"

Bert van Marwijk weet het zeker; Borussia Dortmund wordt dit seizoen kampioen van Duitsland. Dat zegt hij op de KNVB-website.

Dortmund verdedigt in de Bundesliga een voorsprong van elf punten op de nummer twee, Bayer Leverkusen. Titelverdediger Bayern München moet zelfs veertien punten zien goed te maken op BVB. "Dortmund gaat het redden, honderd procent", aldus de bondscoach van Oranje. "Dortmund heeft nog geen team dat echt kampioenswaardig is, omdat de meeste spelers nog vrij jong zijn", gaat Van Marwijk verder. "Ze zijn pas bij elkaar. Maar de Bundesliga is een extreme competitie, waarbij de concurrenten nu al volledig kansloos zijn."

Van Marwijk was zelf van 2004 tot 2006 hoofdtrainer van de Duitse koploper. Na een goed eerste seizoen gingen de prestaties achteruit en werd hij ontslagen. "Over de zaken die er toen allemaal speelden, wil ik niets zeggen. Ik was blij dat ik er toen weg was. Eén ding blijft overeind staan: Borussia Dortmund is een geweldige club, het zegt mij ook genoeg hoe er nu nog over mij wordt gesproken. Ik ben er nog steeds welkom."