Janssen stond 'stijf' van de anti-griep pillen

Theo Janssen was een vraagteken bij FC Twente tegen FC Groningen, maar de zieke spelmaker besliste het duel vanmiddag. Janssen begon op de bank in de Euroborg. De Arnhemmer was naar eigen zeggen 'doodziek', maar trainer Michel Preud'homme deed toch een beroep op de middenvelder. Na zijn invalbeurt was Janssen belangrijk voor Twente met een assist op Marc Janko, die de regerend landskampioen aan een 1-2 zege hielp bij Groningen.

"Ik ben altijd al een jongen geweest die het van zijn instelling moet hebben", verklaarde Janssen met een brede glimlach tegenover het ANP. "Natuurlijk is het leuk dat ik dan met een fraaie pass aan de basis van de 2-1 sta. Ik voel me nu wel redelijk ook. Waarschijnlijk omdat ik stijf sta van de anti-griep pillen. Benieuwd hoe ik me maandag voel."

De Oranje-international hoopt komende week richting de KNVB beker verder te herstellen. "Woensdag spelen we voor de beker tegen PSV en ik denk dat ik er dan weer bij ben. We zien wel hoe lang ik het vol houd. Nu wil ik echter het liefst zo snel mogelijk naar huis. Mijn vrouw is nog zieker dan ik de afgelopen tijd ben geweest."