Xbox-update slecht voor Call of Duty piraten

Microsoft heeft gisteren een update voor de Xbox 360 uitgebracht die volgens de officiële berichtgeving slechts de optie terug brengt om als je je console opstart direct de game te spelen die op dat moment in je console zit. Maar blijkbaar heeft Microsoft een sneakysneaky gedaan en zit er meer in de update dan je zou vermoeden!

Mensen met een gemodde Xbox 360 die voorheen met gemak gebrande kopieën van Call of Duty: Black Ops en Modern Warfare 2 konden spelen merken dat ze dat nu ineens niet meer kunnen. Vaak krijgen de piraten een Disk Read Error voor de neus of simpelweg een zwart scherm. De consoles worden nog niet automatisch geband van Xbox Live, legale games kunnen namelijk wel gespeeld blijven.

Opvallend is dat alleen Modern Warfare 2 en Black Ops nu geband zijn, een oudere Call of Duty zoals World at War blijkt het wel te blijven doen. Wat ook opvallend is is de keuze aan games. Halo: Reach zou bij veel mensen ook problemen geven, maar andere nieuwe games als Assassin's Creed: Brotherhood en Need for Speed: Hot Pursuit zouden nog werken als een zonnetje.