Gamers betalen graag voor gratis game

Door het online rollenspel Lord of the Rings Online gratis te maken, is het spel veel populairder geworden. Bovendien levert het de makers ook drie keer zoveel geld op. Dat vertelt een woordvoerder van gamestudio Turbine in een interview met de gamewebsite TenTonHammer.

Door de game gratis aan te bieden en spelers te laten betalen voor nieuwe gebieden en extra opdrachten is de online game nieuw leven ingeblazen. Daarnaast verdient Turbine nu meer geld aan het spel. Dezelfde stap is gezet voor de game Dungeons & Dragons Online. Binnen deze online game steeg de omzet van vijfhonderd procent. Specifieke winstcijfers zijn niet bekendgemaakt.

The Lord of the Rings Online werd voorheen gespeeld door spelers die een abonnement hadden afgesloten. Vorig jaar zomer waren er zo'n honderdduizend spelers voor de online game. Binnen een maand na de introductie van het nieuwe verdienmodel kwam twintig procent van de oude spelers terug bij het spel. Daarnaast heeft een miljoen Amerikaanse spelers zich geregistreerd voor de game.