Mario & Sonic wellicht opnieuw het sportveld op

De Australische gamestudio van SEGA werkt aan een nieuwe sportgame. Dat blijkt uit een interview met producer Kim Sellentin op de website van het vakblad Gamesauce. De gamestudio was eerder verantwoordelijk voor de productie van het sportspel Mario & Sonic op de Olympische Spelen. Vermoedelijk wordt aan een soortgelijk spel gewerkt.

In de Mario & Sonic-games staan olympische sporten centraal. De spellen zijn ontworpen om met meerdere spelers te spelen. Mario & Sonic op de Olympische Spelen en Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen zijn verschenen voor de Nintendo Wii en Nintendo DS.

De eerdere sportspellen van de gamestudio worden bestuurd door de Wii-afstandsbediening te bewegen. Een foto bij het artikel van Gamesauce suggereert dat het spel meer gebaseerd is op menselijke bewegingen. Dit wekt de suggestie dat het nieuwe spel niet alleen op de Wii is te spelen, maar dat er ook versies verschijnen die gebruikmaken van nauwkeuriger bewegingsapparaten als de Playstation Move voor de Playstation 3 en de Kinect-camera voor de Xbox 360.


Submitter:  Bron: Novum