'Ajax beboet El Hamdaoui'

Ajax heeft Mounir El Hamdaoui een boete gegeven omdat hij zich ziek heeft gemeld zonder de juiste procedures te volgen. Dat meldt Voetbal International vandaag. De aanvaller zou de boete hebben geaccepteerd. De hoogte van de boete is onbekend. Een woordvoerder van Ajax wil niets over de boete kwijt. "Dat is een interne zaak."

El Hamdaoui ligt sinds het vertrek van trainer Martin Jol in de clinch met Ajax. In het eerste duel onder interim-trainer Frank de Boer raakte de Marokkaans international zijn basisplaats kwijt, waarna hij zich ziek meldde met griep. In een gesprek met de nieuwe trainer gaf hij vervolgens aan "geestelijk niet in staat" te zijn om voor Ajax te spelen. Komende dinsdag wordt hij weer op de training verwacht.

Ajax is overigens erg tevreden met het werk van De Boer als interim-trainer en wil de oud-speler langer binden. VI meldt dat er een contract tot 2013 voor de voormalige verdediger klaar ligt. Diens oude contract als jeugdtrainer loopt aan het einde van dit seizoen af.