Mourinho: "2010 mijn beste jaar ooit"

José Mourinho beleefde een succesvol jaar. Met Internazionale won de Portugees alles wat er te winnen viel. Mourinho veroverde met Inter de treble. De Italiaanse topclub won de landstitel, de nationale beker en de Champions League. Na de prijzenregen in Milaan vertrok Mourinho naar Real Madrid, waarmee hij nu tweede staat in Spanje. De Koninklijke moet in La Liga genoegen nemen met een rol achter FC Barcelona.

De Catalanen waren dit seizoen in eigen huis veel te sterk voor het Real van Mourinho. Nadat hij met Inter in de Champions League nog stuntte tegen Barça werd zijn ploeg dit keer van de mat geveegd met 5-0. "Als je die wedstrijd niet mee zou tellen, dan was mijn jaar perfect", zei Mourinho tegen Record.

"Maar 2010 blijft voor mij het beste jaar ooit", aldus de Portugees. Mourinho hoopt met Real de successen van zijn tijd bij Inter te evenaren. "Ik wil zo snel mogelijk prijzen winnen met Real", besluit de oud-trainer van Chelsea. Mourinho sloot 2010 vorige week af met een klinkende bekerzege op Levante (8-0).