Oudejaarsfeest Museumplein mag doorgaan

Goed nieuws voor hen die van plan waren om met oud en nieuw Nick & Simon, Xander de Buisonjé, Beau van Erven Dorens en Tooske Ragas in levende lijve te gaan bewonderen. De rechter heeft besloten dat het Staatsloterij Oudejaarsfeest op het Museumplein in Amsterdam door mag gaan.

Het feest stond op losse schroeven vanwege een kort geding dat het Bewonersoverleg Concertgebouwbuurt tegen de gemeente had aangespannen. De omwonenden waren bang voor overlast, en voerden bij de rechtbank aan dat de gemeentelijke regels voorschrijven dat er maar zes grote evenementen per jaar op het plein mogen plaatsvinden. Vanwege de WK-voetbalwedstrijden en de huldiging van Oranje stond de teller voor dit jaar al op acht evenementen.

Oudejaarsfeest Museumplein (bron: Amsterdam Toerisme & Congres Bureau)De rechtbank ging echter mee in de argumentatie van burgemeester Eberhard van der Laan, die zei dat zes evenementen geen harde regel maar een richtlijn is. De extra evenementen waren onverwacht, aldus Van der Laan, die sprak van een 'uitzonderlijk jaar'. Hij vond dat er sprake was van overmacht vanwege de onverwacht goede prestaties van het Nederlands elftal.

Op het oudejaarsfeest vindt naast muziekoptredens ook de trekking van de nummers van de Oudejaarsloterij plaats. Het gratis toegankelijke feest, dat live wordt uitgezonden door SBS 6, gaat om 21.00 uur van start.