RTL-baas: Wat doet Beau bij SBS?

RTL 4-baas Erland Galjaard snapt er geen reet van waarom Beau van Erven Dorens overstapte naar SBS 6. Dit zegt hij in een interview met de Nieuwe Revu.

Galjaard ziet het als een degradatie: "Ik beleef er geen genoegen aan dat zijn programma's nu mislukken en hij blijft altijd welkom bij RTL. Wel kun je je afvragen: wat doet Beau nou bij SBS? Je gaat er toch ook niet op vooruit als je van Ajax naar sc Heerenveen gaat? Ik heb ook geen moment geloofd in de mislukte Zaterdagavondshow met Beau."

SBS 6 zit momenteel in een slechte periode, weet ook de RTL 4-baas: "Volgend jaar knokt SBS 6 zich wel terug, verwacht ik. Zeker als ze zich blijven onderscheiden met volkse programma's zoals Hart van Nederland en Undercover in Nederland. Maar als SBS 6 besluit om groot amusement als Popstars over te hevelen van vrijdag naar maandag wordt het lastig om vol te blijven houden een echte familiezender te zijn. Maandagavond liggen de meeste schoolgaande kinderen na half 9 in bed."

Galjaards eigen RTL 4 zit juist in gunstig vaarwater. "Het kan altijd beter. Maar als ik eerlijk ben, staat RTL nu als een huis. Toch kun je er de klok op gelijkzetten dat, als we straks wat minder scoren met nieuwe programma's, er wordt geroepen: RTL is het helemaal kwijt", besluit Galjaard.