'Michael Jackson diende overdosis zelf toe'

De advocaten van de lijfarts van Michael Jackson proberen te bewijzen dat de King of Pop zichzelf een overdosis propofol gaf. In de slaapkamer waar de zanger vorig jaar juni stierf, is bewijs gevonden dat Jackson zichzelf medicatie toediende, zeggen ingewijden tegen entertainmentwebsite TMZ.

De raadslieden van lijfarts Conrad Murray zeggen dat die medicijnen niet van Murray afkomstig waren. Andere doktoren maakten geneesmiddelen klaar zodat Jackson ze zelf toe kon dienen. Dat is volgens de verdediging ook gebeurd in de nacht dat de zanger stierf.

De advocaten proberen aan te tonen dat Jackson wakker werd nadat Murray hem medicijnen had gegeven. De zanger zou zichzelf vervolgens de fatale dosis van het narcosemiddel propofol hebben toegediend. Andere geneesmiddelen zouden het effect hebben versterkt.

Murray heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. De arts zegt dat hij Jackson slechts een kleine hoeveelheid propofol gaf op zijn sterfdag. Op 4 januari moet Murray, die wordt verdacht van dood door schuld, zich weer melden in de rechtbank.


(Foto: Novum)