Ruim 100 vermisten na aardverschuiving Colombia

In de Colombiaanse stad Bello worden nog ruim honderd mensen vermist nadat zondag een aardverschuiving een dertigtal huizen bedolf. Minister van Binnenlandse Zaken German Vargas heeft dit maandag gezegd.

Tot dusver werden 23 doden geborgen, onder wie elf kinderen. Negen van de kinderen waren in een park aan het spelen toen de ramp zich voltrok, zei John Rendon, coördinator van de rampenbestrijding in de noordelijke deelstaat Antioquia.

De aarde was door zware regenval doorweekt geraakt en daardoor gaan schuiven. Volgens directeur Ricardo Lozano van de Colombiaanse meteorologische dienst is er nog nooit zoveel regen gevallen sinds de dienst 42 jaar geleden werd opgericht en neerslaggegevens worden bijgehouden.

Ook in het buurland Venezuela doen zich overstromingen voor. Daar vielen tot nog toe 34 doden. Honderdduizend Venezolanen zoeken tijdelijk onderdak. Alle militaire bases in het land zijn omgevormd in opvangcentra en president Hugo Chavez vorderde zondag hotels in de kuststad Higuerote om vluchtelingen onder te brengen.


(Foto: Novum)