Aardverschuiving begraaft woningen Colombia

Zeker tien woningen in Colombia zijn begraven onder de modder door een aardverschuiving. Hulpmedewerkers van het Rode Kruis vrezen voor het leven van zo'n 150 tot tweehonderd personen in Bello, een voorstad van de noordelijke stad Medellín.

Lokale autoriteiten schatten echter dat er tussen de veertig en vijftig huizen onder de modder zijn verdwenen en dat er zeker vijftig mensen zijn overspoeld door de modderstroom.

Zeker is wel dat er een hulpactie op touw is gezet. "Tot op heden is er één slachtoffer geborgen", aldus Freddy Rendón, hoofd van de rampenbestrijdingsdienst. De politie heeft het gebied afgezet, berichtten lokale media. De reddingsoperatie is niet zonder risico: de modderstroom blijft in beweging.

Verdwenen

Een vrouw die het drama wist te overleven, Fanny Giraldo, liet weten dat vier familieleden van haar zijn verdwenen, net als veel van haar vrienden en buren.

Cesar Uruena van het Rode Kruis meldt dat er tot dusver drie mensen zijn gered. "We letten vooral op bewegende modder bij het zoeken naar overlevenden."

De aardverschuiving is te wijten aan voortdurende zware regenval. De regio behoort tot de gebieden van Colombia waar jaarlijks de meeste regen valt. Het Zuid-Amerikaanse land is de afgelopen weken getroffen door zware regenval, die zeker 176 levens heeft geëist en 1,5 miljoen mensen dakloos heeft gemaakt.

Aardverschuiving begraaft woningen Colombia
Aardverschuiving begraaft woningen Colombia (Foto: ANP)