Schadevergoeding voor slachtoffers 'borstendokter'

De omstreden arts Rock G. moet enkele duizenden euro's schadevergoeding betalen aan twee vrouwen bij wie hij mislukte borstvergrotingen heeft uitgevoerd. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald, meldt de advocaat van de twee vrouwen.

De rechter is van oordeel dat G. zijn patiënten verkeerd geïnformeerd heeft. Hij heeft zich voorgedaan als plastisch chirurg, terwijl hij dat niet was. Het bedrog kwam aan het licht nadat meer dan honderd patiënten hadden geklaagd over ernstige wondinfecties, verkeerd geplaatste borstprotheses en gebrekkige nazorg.

G. behandelde zijn patiënten in de CityKliniek in Den Haag. De kliniek moest medio 2009 de deuren sluiten na een bezoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Advocaat Carolien Jansma, die de twee slachtoffers in hun rechtszaak tegen G. bijstond, gaat nu schadevergoeding eisen voor nog vier slachtoffers.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag liet in maart weten 23 aangiftes van vrouwen, die mogelijk ernstig lichamelijk letsel hebben opgelopen, te onderzoeken. Volgens een woordvoerder bevindt het onderzoek zich in de afrondende fase en wordt het binnenkort beoordeeld door de officier van justitie. Hieruit moet blijken of G. ook daadwerkelijk wordt vervolgd.