Bruma hoopt op verhuur aan PSV

Jeffrey Bruma wil vanaf de winterstop het liefst verhuurd worden door Chelsea. De verdediger komt maar weinig aan spelen toe in Londen.

"Ik sta open voor verhuur", zegt Bruma tegenover VI Radio. "Het is alleen even afwachten wat Chelsea met mij van plan is. Ik zal niet zelf op manager Carlo Ancelotti afstappen om te zeggen dat ik weg wil. Dat komt een beetje vreemd over. Maar met een huurovereenkomst zal ik heel blij zijn. Tijdens de kerstvakantie hoop ik méér te horen."

Vorige week maakte hij zijn basisdebuut in de Champions League tegen MSK Zilina. "Mijn speeltijd is afhankelijk van blessures van andere spelers", vervolgt Bruma. "Ik kom net kijken. De realiteit is dat ik een aantal grote jongens vóór me heb die voorlopig de voorkeur krijgen. De wedstrijd tegen Zilina smaakt wél naar meer. Ik hoop dat ik volgende week tegen Olympique Marseille weer in de basis mag staan. De manager vertelde dat ik een grote kans heb om te spelen als ik goed blijf trainen."

Mocht Bruma verhuurd worden dan is de kans groot dat hij naar een club uit de Premier League gaat. "Dat is wel het streven, maar voor een club in Duitsland of Nederland voel ik me niet te groot. Ikzelf ben erg gecharmeerd van PSV. Zij doen mee in de top van de Eredivisie en spelen Europees voetbal. Het lijkt me leuk daar te kunnen spelen."

Eerder wilde manager Ancelotti niets weten van een verhuur. "In de zomerstop waren er veel buitenlandse clubs die mij wilden huren. Chelsea heeft daar destijds een stokje voor gestoken. Het verhaal was dat ik meer bij het eerste team zou worden betrokken. Na een half jaar zou dan een evaluatie volgen."