'Cruijff niet in Raad van Commissarissen'

Johan Cruijff neemt geen zitting in de Raad van Commissarissen van Ajax. Dat voorspelt Theo van Duivenbode, die de plannen van Cruijff moet gaan uitvoeren om meer oud-spelers bij het beleid van de club te betrekken, zondag in het AT5-programma Studio Ajax.

Van Duivenbode ziet in Cruijff een ideale commissaris technische zaken. "Maar ik denk niet dat hij het gaat doen", zegt de voormalig linksback op basis van een gesprek dat hij vorige week met de legendarische Ajacied had. "En hij weet dat ik dat heel jammer zou vinden. Waarschijnlijk wil Cruijff net als bij FC Barcelona afstand bewaren."

Het plan van Cruijff om meer oud-spelers van Ajax in de ledenraad te krijgen, begint steeds concretere vormen aan te nemen. Maandag draagt Van Duivenbode samen met Keje Molenaar bij het bestuur van Ajax enkele nieuwe leden voor. Van de 24 mensen in de raad zijn er binnenkort acht herkiesbaar.

Namen wilde Van Duivenbode niet noemen. Cruijff sprak in zijn column over Marco van Basten, Frank Rijkaard, Edo Ophof, Marc Overmars, Peter Boeve, Molenaar, en Tscheu la Ling.