Kamer wil van clubcardwedstrijden af

Een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt een plan van de PVV te steunen om de clubcard in het betaald voetbal af te schaffen. Nu is het vrijwel onmogelijk om zonder clubcard een toegangskaartje te kopen voor een wedstrijd, maar volgens de PVV is de clubcard door de nieuwe voetbalwet niet meer nodig, schrijft De Telegraaf.

Volgens PVV-Kamerlid Richard de Mos staan er in de nieuwe voetbalwet voldoende maatregelen om relschoppers bij het voetbal aan te pakken. De clubcard houdt volgens hem nu mensen weg bij wedstrijden. "Welwillende mensen zijn nu de dupe van de strenge regels rondom wedstrijden."

Een meerderheid in de Kamer van VVD, CDA en PvdA heeft wel oren naar het afschaffen van de verplichte clubcard. Wel willen ze eerst zien of de voetbalwet genoeg oplevert. Ook moeten de clubs meer doen om de veiligheid te garanderen.

Ook de KNVB is niet rouwig over een eventuele afschaffing. "Je zou willen dat er geen clubcards meer nodig zijn en ze het liefst afschaffen, want een kleine groep relschoppers maakt het een grote groep voetballiefhebbers nu knap lastig."