Ramsteijn: "Wist dat ik het niveau aan kon"

Kaj Ramsteijn heeft zich dit seizoen in de basis gespeeld bij Excelsior. De verdediger wordt gehuurd van 'grote broer' Feyenoord.

De twintigjarige Ramsteijn doet het net als Jordy Clasie, die een jaar jonger is, goed bij Excelsior. Beide spelers kennen elkaar van hun periode bij Feyenoord. "Mijn verschil met Jordy is dat ik vorig seizoen voor Jong Feyenoord uitkwam en al regelmatig met en tegen eerste-elftalspelers voetbalde", zei Ramsteijn tegen Voetbal International.

Ramsteijn zag zijn goede ontwikkeling worden beloond met een selectie voor Jong Oranje. De verdediger van Excelsior debuteerde tegen Jong Denemarken met een 1-3 zege. "Sinds mijn debuut in de basis tegen Ajax (2-2) is het allemaal heel positief voor mij gelopen."

"Ik had altijd wel gedacht het niveau aan te kunnen. Dat er nu bij Excelsior onervaren jongens in de basis staan vind ik niet zo opmerkelijk, het begrip ervaring wordt soms overschat. Ook een aantal andere jonge spelers laat dagelijks op de training zien dat ze meekunnen."