Eenwording Feyenoord bijna een feit

Feyenoord is achter de schermen druk bezig om de structuur rond de club aan te passen. De prof- en amateurclub worden samen met Stadion Feijenoord ineen geschoven. De leden van Sportclub Feyenoord stemmen hier maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering over.

Mochten ze instemmen dan moeten alleen de statuten nog aangepast worden om Feyenoord als één organisatie neer te zetten. "Dan is het nog slechts een kwestie van papieren in orde maken," zei Peggy Calicher namens SC Feyenoord tegen NUsport.

Feyenoord Rotterdam NV en Stadion Feijenoord NV stemden eerder al in met de plannen, maar ze kunnen niet zonder de Sportclub die 53% van de aandelen van het stadion bezit. De gemeente Rotterdam wil Feyenoord alleen bij gaan staan bij de bouw van een nieuw stadion als ze met één partij van doen heeft.

Dat nieuwe stadion moet, zelfs als het WK van 2018 niet aan Nederland en België toegewezen wordt, aan de nieuwe Maas gaan verrijzen. Feyenoord hoopt dat met het stadion met een capaciteit van 66.000 zitplaatsen de begroting ten opzichte van nu kan verdubbelen.

Alle Feyenoord-organisaties zullen onder dezelfde paraplu gaan vallen, maar wel zelfstandig gaan functioneren. De financiële administratie en de salesafdeling worden wel samengesmolten, waardoor er op de kosten kan worden bespaard.