Square Enix heeft moeite met westerse markt

De Japanse game-uitgever Square Enix heeft moeite om Europese en Amerikaanse gamers aan te spreken. De verkoop van games als Kane & Lynch 2 en Final Fantasy XIV heeft van maart tot en met september niet voor het gewenste succes gezorgd. Ten opzichte van dezelfde periode in 2009 is mede hierdoor de omzet met 75 procent gedaald.

De kas van de game-uitgever werd in de afgelopen zes maanden met een kleine vijftien miljoen euro verrijkt, schrijft de website Gamesindustry. Dit dankt de uitgever vooral aan de verkoop van Just Cause 2, Final Fantasy XIII en het enkel in Japan uitgegeven spel Dragon Quest Monsters Joker 2. De grote online game Final Fantasy XIV verkoopt niet naar verwachting. Wereldwijd zijn er 630 duizend exemplaren verkocht. Bestuursvoorzitter Yoichi Wada liet weten dat Square Enix verbeteringen doorvoert in de online game om alsnog in goede aarde te vallen bij gamers. De actiegame Kane & Lynch 2 is ruim 1,1 miljoen keer verkocht.

In totaal wist Square Enix meer dan acht miljoen games te verkopen. Opvallend is dat het bedrijf alleen op de Japanse markt al ruim 2,8 miljoen spellen verkocht heeft, terwijl Europa met 2,7 miljoen en de Verenigde Staten met bijna 2,5 miljoen achterblijven. Hieruit blijkt wel dat de games van Square Enix veel beter de Japanse markt, die relatief klein is, weten te bereiken.

Submitter:  Bron: Novum