Feyenoord wil niet dat supporters geld inzamelen

Feyenoord wil niet dat fans spontaan acties op gaan zetten om geld in te zamelen voor de club. De Rotterdammers waarderen de acties van de supporters, maar hebben op hun website een oproep gezet om de acties bij de club te melden, zodat ze gestroomlijnd kunnen worden.

"Feyenoord roept een ieder daarom op om ideeën voor fondsenwerving bij de club te deponeren, maar vooral niet zelfstandig allerlei projecten op te starten," meldt de club. Zo is het werven van fondsen aan regels gebonden en daarom wil de club de controle behouden. "De ervaring leert dat één grote, goed opgezette actie uiteindelijk netto meer oplevert dan allerlei goedbedoelde kleine initiatieven. Vandaar dus dat we daarop willen inzetten."

De Vrienden van Feyenoord staken vorige week miljoenen in de club en de club is zowel met deze partij als met vertegenwoordigers van Feyenoord Supportersvereniging en Het Legioen in gesprek om tot één actie te komen. "We hopen dat iedereen nog even geduld betracht en zich dan straks bij dat plan aansluit. Daarmee is Feyenoord uiteindelijk beter af dan met alle goedbedoelde particuliere initiatieven die nu opduiken."