Batista definitief opvolger van Maradona

De Argentijnse voetbalbond heeft Sergio Batista definitief aangesteld als de nieuwe bondscoach. De 47-jarige Argentijn tekent een contract tot en met het WK van 2014 in Brazilië, meldt de Argentijnse voetbalbond. Batista was na het vertrek van Diego Maradona na het WK in Zuid-Afrika al enige tijd werkzaam als interimbondscoach.

Onder zijn leiding kwam Argentinië al driemaal in oefenverband in actie. Daarvan werden twee wedstrijden gewonnen. Vorige maand leed Batista in Japan zijn eerste nederlaag. Op 17 november wacht de eerste grote klus voor Batista. Dan staat het oefenduel met de grote rivaal Brazilië op het programma.

Batista, bijgenaamd El Checho, is een oud-profvoetballer van onder meer River Plate en Argentinos Juniors. Hij won met Argentinië het WK van 1986 in Mexico. Als trainer is zijn grootste succes het veroveren van een gouden medaille met het Argentijnse Olympisch elftal op de Spelen in Beijing. Batista begon zijn trainerscarrière bij het Uruguayaanse Atletico Bella Vista en was later ook nog trainer van Argentinos Juniors.


Sergio Batista (Foto: Novum)