Eerbetoon Blizzard aan Lady Gaga

Een nieuw speelbaar personage uit World of Warcraft danst net als Lady Gaga in het nummer Pokerface. Dit eerbetoon aan de populaire zangeres wordt uitgevoerd door de vrouwelijke versie van de Worgen, een weerwolfsoort. De dans van de wolfmens is deze week geïntroduceerd in de testfase van World of Warcraft: Cataclysm.

Naast de ode aan Lady Gaga verwijst Blizzard Entertainment met de dans van de mannelijke Worgen naar een mix van tapdansen en Justin Timberlake. Ook de Goblins, die voor het eerst sinds de lancering van World of Warcraft vijf jaar geleden speelbaar zijn, zijn voorzien van dansjes. De meisjes dansen zoals Beyoncé in het nummer Single Ladies, terwijl de mannelijke Goblins dansen als Soulja Boy in zijn hit Crank That.

Dansjes in World of Warcraft is geen nieuw onderdeel van het spel. Elk ras en elk geslacht heeft zijn eigen dansje. Zo dansen de vrouwelijke mensen de Macarena, doen de vrouwelijke elfjes de Franse zangeres Alize na en refereert de dans van de mannelijke elf aan Michael Jackson.

De game kent op dit moment twaalf miljoen spelers. World of Warcraft: Cataclysm is de derde uitbreiding voor de grote online game. Cataclysm wordt op 7 december gelanceerd.


(Foto: Novum)