Schaatser Nuis wil olympisch kampioen worden

Eén van de schaatsers waar dit seizoen naar gekeken zal worden is Kjeld Nuis. De 20-jarige Control-rijder stond eind vorig seizoen bij de finale van de wereldbeker op de 1.500 meter op het podium naast Shani Davis en Denny Morrison, wat voor hem naar meer smaakt.

Nuis heeft één doel voor ogen in de komende jaren, zo zei hij tegen NUsport. "Wat ik wil? Wat ik al vanaf mijn derde wil: olympisch kampioen worden! Mark achterna!"

In Vancouver werd Mark Tuitert olympisch kampioen op de 1.500 meter en hij beseft dat hij in de komende jaren een concurrent heeft in de vorm van zijn Control-teamgenoot. "Kjeld is één van de allergrootste talenten waarmee ik ooit heb getraind. Hij is echt serieus met zijn sport bezig. Ik ga het nog heel lastig met hem krijgen."

Ook coach Jac Orie heeft alle vertouwen in Nuis die in de komende jaren uit kan groeien tot een wereldtopper. "Hij ontpopte zich aan het einde van het vorige seizoen al behoorlijk, ik denk dat hij komend seizoen echt een speler gaat worden in het veld."