Tilburgse taxichauffeur werd doodgeschoten

De 37-jarige Tilburgse taxichauffeur die zaterdag dood werd aangetroffen in Kaatsheuvel is door vuurwapengeweld om het leven gebracht. Dat heeft sectie uitgewezen. De politie had al gezegd dat vermoedelijk sprake was van een misdrijf. Door hoeveel kogels hij is geraakt en met wat voor wapen er is geschoten, wil de politie niet bekendmaken.

Het slachtoffer werd zaterdag tegen 08.00 uur op de Duinlaan aangetroffen, waarna 25 rechercheurs op de zaak werden gezet. Gasten van naburige campings en omwonenden zijn bevraagd over de vrijdagavond en -nacht. Zeker vijftien mensen hebben informatie aangedragen. De politie is nog op zoek naar getuigen en onderzoekt ook camerabeelden.

Ongeveer vijftig collega's van het slachtoffer hebben zondagochtend tussen 03.30 uur tot 04.30 uur op de Heuvelring in Tilburg stilgestaan bij de dood van de Brabander. Een aantal durft geen nachtdiensten meer te draaien.

Taxichauffeurs hebben tegen Omroep Brabant gezegd dat hij drie mannen vervoerde, die in Kaatsheuvel zonder te betalen wegliepen. Het slachtoffer zou achter hen aan zijn gegaan, waarna de drie mannen hem zouden hebben vermoord. Getuigen zouden 's nachts knallen hebben gehoord. De politie heeft nog geen verdachten op het oog, meldt een woordvoerder.