Taxichauffeurs Tilburg staken om dode collega

Taxichauffeurs in Tilburg zijn van plan zondagochtend vroeg te staken. De taxi's verzamelen zich rond 03.30 uur op de Heuvel, het centrale plein in de stad. Om 04.30 uur gaan ze weer rijden. Oorzaak is de vondst van een dode man zaterdagochtend in het Brabantse Kaatsheuvel, meldt een van de organisatoren van de protestactie.

In de buurt van het lichaam van de man stond een taxi. De politie heeft de identiteit van de man, die vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen, nog altijd niet vrijgegeven. De taxichauffeurs denken echter dat het om een 37-jarige collega gaat.

De organisatie verwacht dat er zo'n zestig tot honderd taxichauffeurs mee zullen doen aan de actie. "We willen laten zien dat alle chauffeurs één zijn, we willen laten zien dat we meeleven en we willen laten zien wat voor gevolgen het heeft voor het uitgaansleven als er geen taxi's meer rijden", zegt de medeorganisator.

Volgens de man hebben taxichauffeurs in Tilburg geregeld te maken met geweld. "Wij hopen dat we voortaan meer worden gerespecteerd."