Bruggink: "Heb nog wel een achterstand"

Arnold Bruggink gaat deze week proberen een contract bij FC Twente te verdienen. De aanvaller, die sinds afgelopen zomer zonder club zit, traint vanaf vandaag met De Tukkers mee. Afgelopen zaterdag sprak de speler al met voorzitter Joop Munsterman.

"Het gesprek met Munsterman was super positief. In eerste instantie ga ik meetrainen om te laten zien hoe ik er fysiek voor sta. Dat begrijp ik goed. Ik heb natuurlijk wel een achterstand ten opzichte van de andere spelers, die volop in competitie zijn"
, aldus Bruggink.

"Ik heb de afgelopen tijd alleen voor mezelf getraind en mis wedstrijdritme, maar ik ben verder wel fit. Er komt ook nog een gesprek met trainer Michel Preud'homme."

Bruggink beleefde in 1993 zijn debuut in het profvoetbal en deed dit bij FC Twente. Daarna speelde hij ook nog voor PSV, Real Mallorca, SC Heerenveen en Hannover 96. "Ik ben een Tukker en woon in Enschede. Het is een heel apart gevoel om te gaan spelen voor de club uit mijn stad, waar ik mijn carrière ben begonnen. De afgelopen tijd ben ik een paar keer bij FC Twente geweest en dat heeft veel indruk gemaakt. De club is enorm gegroeid en ik vind het een mooi laatste hoofdstuk van mijn carrière om weer deel uit te maken van FC Twente."